Stoelen met maatwerk mogelijkheden

Zorg Sector

Wij hebben ervaring met de specifieke eisen en wensen met betrekking tot het meubilair in de zorg. Daarnaast is een huiselijke uitstraling ook van belang. Ons product is bijzonder geschikt voor de zorg om de volgende redenen:  

  • Stalen binnenframe waardoor de stoelen bijzonder sterk zijn.
  • Speciale meubelstoffen bestemd voor de zorg: goed reinigbaar, anti-bacterieel, chloor- en urinebestendig, enz.
  • Huiselijke uitstraling door uitgebreide keuzemogelijkheden van stofferingen en stoelpoten
  • Zeer goede zitcomfort, geschikt voor cliënten die lang moeten zitten
  • Verschillende breedte- en hoogtematen verkrijgbaar met verschillende poten.


De verschillende maten zijn ontstaan vanuit de vraag van één onze dealers die de stoelen hadden aangeboden aan een Academisch ziekenhuis. De stoelen waren bestemd voor diverse wachtruimtes op verschillende afdelingen. Er was behoefte aan uniformiteit qua uitstraling, maar de verschillende afdelingen hadden afzonderlijk van elkaar ieder hun eigen wensen. 

Hierdoor ontstonden 2 varianten op model 130H met hoge rug.

We hebben ons standaardmodel 130H 5 centimeter breder gemaakt voor de afdeling Oncologie. Beide stoelen kunnen met elkaar gecombineerd worden doordat ze dezelfde uitstraling hebben, maar net iets breder zijn, zonder dat het totaalbeeld verandert.

Voor de afdeling Orthopedie hebben we op verzoek van de behandelaars de armstoel model 130H uitgevoerd met een platte armleuning. Voor mensen die wat moeilijker kunnen opstaan. Het voelt net iets steviger aan, waardoor men zich veilig voelt om voluit te leunen.