Stoelen met maatwerk mogelijkheden

Meubelstoffen

Meubelstoffen voor de zorg

Het is belangrijk dat de meubelstoffen voor de zorg voldoen aan bepaalde eisen. Allereerst moeten deze makkelijk te reinigen zijn. Er zijn stoffen die een water-en vuilafstotende behandeling hebben gehad om dit te bewerkstelligen. 

In sommige gevallen is het wenselijk dat de stoffen bloed- en urinebestendig zijn. De meubelstoffen die in ziekenhuizen worden toegepast moeten chloorbestendig zijn en anti-bacterieel en schimmelwerend behandeld zijn. Naast deze speciale behandelingen worden de toegepaste stoffen ook getest op lichtechtheid, slijvastheid en brandwerendheid. Wij werken uitsluitend met collectie die aan deze eisen voldoen en geven advies bij het juiste onderhoud hiervan.

Het kleurenpalet hieronder is maar een voorbeeld van onze uitgebreide collectie van Meubelstoffen voor de Zorgstector


 

Meubelstoffen en Leer voor op Kantoorstoelen

Op kantoor is het het meest gangbaar om leer toe te passen op de vergaderstoelen. Vaak in combinatie met wielen omdat dit heel prettig is bij het aanschuiven aan tafel.

Er zijn verschillende soorten leer verkrijgbaar:

Afgedekt leer:
Er wordt een afdeklaag van pigment aangebracht op de huiden. Hierdoor vallen natuurlijke oneffenheden niet of nauwelijks op. Daaroverheen komt een transparante finish waardoor het leer vuilfafwerend wordt. Nadeel is dat het leer veel minder ademt en dat het leer minder natuurlijk oogt omdat het leer een veel regelmatiger print heeft. Een ander woord hiervoor is: gedekt geverfd leer.

Semi-aniline leer:
Semi-aniline leer is vatgeverfd leer en krijgt daarna een lichte beschermlaag. Hierdoor is het leer gebruikersvriendelijk omdat het niet zo besmettelijk is en beter beschermd wordt tegen zonlicht. Een ander voordeel van Semi-aniline leer is dat kleine krassen en beschadigingen minder opvallen omdat er ook pigment in het leer getrokken is in tegenstelling to Afgedekt leer.

Vol-aniline leer: Vol-aniline leer voelt bijzonder zacht en soepen aan. Het dankt zijn naam aan
de vloeistof die wordt gebruikt voor de eerste verving die tijdens het
looien al geschiedt. Het is een bijzonder mooie leersoort die zacht en
soepel aanvoelt. De natuurlijke littekens en kleurnuances (pigmenten in
de huid) zijn bij vol-aniline leer duidelijk zichtbaar. Aniline leer is
erg gevoelig en vraagt meer aandacht in het onderhoud. In het gebruik
zal vol-aniline leer snel zijn eigen karakter krijgen, dat vooral wordt
bepaald door de typische glans – patina geheten – die leer na verloop
van tijd krijgt.


Meubelstoffen voor buiten

 


Er worden heel andere eisen gesteld aan meubelstoffen voor buiten. Het allerbelangrijkste is de lichtechtheid. Dit houdt in: de mate waarin de kleuren behouden blijven. Gewone meubelstoffen verbleken binnen de kortste keren onder invloed van zonlicht. Stoffen voor buiten moeten bestand zijn tegen zonlicht, maar ook tegen weersinvloeden. Welke stoffen voor u geschikt zijn, hangt af van een aantal factoren. 

Onze meubelstoffen voor buiten zijn ook schimmelwerend en bestand tegen temperatuursverschillen. Het is wel belangrijk om met ons te overleggen onder welke omstandigheden de meubels worden bewaard als het minder mooi weer is. Belangrijke factoren zijn vocht en temperatuur. Heeft u geen ruimte om de meubels in een verwarmde omgeving op te slaan, dan zult u wellicht een andere keuze moeten maken dan als u wel een verwarmde opslagplaats heeft. Ventilatie is ook een belangrijke factor evenals temperatuur: bij extreme kou zullen sommige kunstleer soorten uitharden en gaan scheuren. Anderen daarentegen zijn bestand tegen temperaturen tot -23 graden celcius.